ГоловнаЕкономікаДержава

Суд зняв арешт з $30 млн екс-голови "Укрхімтрансаміаку" в швейцарському банку

Українська феміда виявилася прихильною до Віктора Бондика.

Суд зняв арешт з $30 млн екс-голови "Укрхімтрансаміаку" в швейцарському банку
Виктор Бондик
Фото: eizvestia.com

Апеляційний суд Києва зняв арешт з 29,6 млн доларів на банківському рахунку в Bank Vontobel AG (Швейцарія), що належать компанії колишнього генерального директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" Віктора Бондика.

Висновок суду від 31 січня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

Йдеться про кошти компанії-нерезидента Spess Asset Management, власником і кінцевим бенефіціаром якої є Бондик.

Арешт було накладено Голосіївським районним судом Києва 13 грудня 2016 року за клопотанням слідчих Голосіївського управління поліції в рамках кримінального провадження щодо розтрати 130 млн гривень коштів "Укрхімтрансаміаку".

Раніше на ці гроші наклала тимчасовий арешт генпрокуратура Швейцарії в рамках розслідування кримінального провадження за фактом відмивання коштів. Відповідне розслідування прокуратура Швейцарії почала 31 серпня 2016 року.

Нагадаємо, 15 червня 2016 року Мінекономрозвитку і торгівлі звільнило Бондика після дев'яти років на посаді голови "Укрхімтрансаміаку" в зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

Брат колишнього нардепа від Партії регіонів Валерія Бондика Віктор прославився тим, що обгородив свій будинок у Бучі 13-метровим парканом.

"Укрхімтрансаміак" було створено 2001 року, підприємство є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram