ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР створив велику вагонну компанію в Україні

Вагони були відсуджені в компанії колишнього міністра оборони України.  

ЄБРР створив велику вагонну компанію в Україні
Фото: interleaseinvest.all.biz

Європейський банк реконструкції і розвитку створив в Україні вагонну компанію Crea I UA, в управління якої перебуває понад 2 тисячі вагонів.

Про це повідомив  транспортному виданню  ЦТС старший банкір ЄБРР Марк Магалецький.

Йдеться про вагони, котрі банк відсудив у приватного залізничного оператора "Інтерлізінвест", який не виконав зобов'язань з обслуговування кредиту.

"Була створена дочірня компанія, яка є власником вагонів, і поки що вагони будуть працювати безпосередньо на нас. 2387 вагонів - цим парком ми фактично ввійшли в топ-5 найбільших приватних власників вагонного парку в Україні", - сказав Магалецький.

Він наголосив, що це тимчасове рішення. Вагони - це непрофільний вид діяльності для банку, тому він шукатиме можливості для продажу компанії.

2011 року ЄБРР підписав з ТОВ "Інтерлізінвест" кредитний договір, у рамках якого виділив $ 90 млн. Після падіння режиму Віктора Януковича компанія перестала обслуговувати борг, і ЄБРР відсудив вагони, куплені на його гроші.

ТОВ "Інтерлізінвест" уходить в орбіту севастопольського бізнесмена Павла Лебедева,  який у 2012-2014 рр. був міністром оборони України.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram