ГоловнаСвіт

США та Китай провели переговори, щоб урегулювати загострення у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Це є кроком вперед у поступовому відновленні американсько-китайських військових комунікацій на високому рівні за останні місяці.

США та Китай провели переговори, щоб урегулювати загострення у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні
Прапори США та Китаю
Фото: Kapital.kz

Американські та китайські військові командири вперше за довгий час провели переговори,щоб урегулювати ситуацію в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та відновити лінії військового зв’язку, розірвані більше двох років тому.

Про це пише CNN.

Адмірал Індійсько-Тихоокеанського командування США Самуель Папаро та генерал У Янань, командувач Південним командуванням Народно-визвольної армії (НВАК) поспілкувалися по відеозв'язку. Це є кроком вперед у поступовому відновленні американсько-китайських військових комунікацій на високому рівні за останні місяці, оскільки обидві сторони намагаються вирішити деякі напружені ситуації, зокрема через агресію Пекіна в Південно-Китайському морі та щодо Тайваю.

Про цю зустріч домовилися раніше під час візиту радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана до Пекіна наприкінці минулого місяця.

У серпні 2022 року Пекін розірвав міжвійськові зв’язки зі США на високому рівні після візиту тодішнього спікера Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань, який правляча Комуністична партія Китаю вважає своїм власним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram