ГоловнаСвіт

Салліван розповів, які саме санкції США накладуть на Іран (оновлено)

Під обмеження потрапить, зокрема, програма безпілотників.

Салліван розповів, які саме санкції США накладуть на Іран (оновлено)
Фото: ЕРА/UPG

Сполучені Штати накладуть санкції на іранську ракетну програму та програму безпілотників.

Про це повідомив радник з питань національної безпеки Джейк Салліван, пише The Washington Post.

У санкційний список також потраплять організації, що підтримують іранський режим або військових.

Як пише Bloomberg, Салліван заявив, що санкції будуть оприлюднені “найближчими днями”, і додав, що США координують дії з країнами “Групи семи” та іншими партнерами щодо “всеосяжної відповіді”.

“Ми без вагань продовжуватимемо вживати заходів у координації з союзниками та партнерами у всьому світі та з Конгресом, щоб притягнути уряд Ірану до відповідальності за його зловмисні та дестабілізаційні дії”, − заявив він.

Вашингтон також оголосить санкції проти організацій, які підтримують Корпус вартових ісламської революції та міністерство оборони Ірану.

  • Вчора міністр фінансів США Джанет Єллен попередила про посилення американських санкцій проти Ірану, адже дії Тегерану загрожують стабільності в регіоні та можуть спричинити економічні наслідки.
  • У ніч на 14 квітня Іран запустив по Ізраїлю безпілотники, крилаті та балістичні ракети. Збивати цілі Єрусалиму допомагали американці, британці та французи.
  • Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що найменший ворожий крок проти інтересів Тегерану спричинить запеклу, масову та болючу відповідь усім винним.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram