ГоловнаСвіт

Reuters: в ЄС вітають "амбітність" підходу України до запланованих реформ у межах Ukraine Facility

Міністри фінансів країн ЄС цього тижня обговорять український план, що передбачає реформи в обмін на надання коштів. 

Reuters: в ЄС вітають "амбітність" підходу України до запланованих реформ у межах Ukraine Facility
Фото: Xinhua/Zhang Fan

Міністри фінансів країн Євросоюзу цього тижня обговорять план реформ та інвестицій до України. Зустріч відбудеться в Люксембурзі, наводить The Guardian дані Reuters.

Джерела агентства в міністерстві повідомили, що вони вітають "амбітність" України в підході. Київ визначив 15 ключових сфер і 69 планів реформ.

Фонд Ukraine Facility Євросюзу в Україні становить 50 мільярдів євро (54,29 мільярда доларів) на період з 2024 по 2027.

Фінансова підтримка у вигляді грантів, які становлять третину фонду, та кредитів – решта дві третини, буде надана за рахунок впровадження реформ в Україні.

  • Пряма бюджетна підтримка України через Ukraine Facility передбачає надання 50 млрд євро. Остаточно її затвердили 29 лютого на рівні Ради Євросоюзу. 4,5 млрд євро Україна отримала вже в березні. 
  • За два дні до того уряд України схвалив “план для Ukraine Facility”, що передбачає структурні реформи. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, “це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах: від енергетики та аграрної галузі”. Україна передасть цей план на розгляд Єврокомісії. Завдяки реалізації реформ “Плану для Ukraine Facility” Україна зможе отримати близько 16 млрд євро цього року.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram