ГоловнаСвіт

Україна отримала $1,34 млрд від Світового банку

Кошти будуть спрямовані на підтримку соціальної сфери.

Україна отримала $1,34 млрд від Світового банку
Фото: ABS-CBN News

Держбюджет України отримав 1,34 млрд доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС)", - йдеться в повідомленні.

Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії уряду Японії.

Шосте додаткове фінансування проєкту PEACE in Ukraine містить також і грантову складову:

  • 190 млн доларів – від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 млн доларів – від уряду Сполучених Штатів Америки;
  • 20 млн доларів – від уряду Швейцарії.

Нагадаємо, 14 грудня  Світовий банк оголосив про виділення 1,34 мільярда доларів додаткової фінансової допомоги для забезпечення критично важливих державних послуг на національному та регіональному рівнях в Україні.

Цей пакет фінансування надається в рамках проєкту  PEACE, який є невід’ємною частиною пакету міжнародної підтримки для України, спрямованої на задоволення її фінансових потреб у 2024 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram