ГоловнаСвіт

США заявили, що Північна Корея передала Росії понад 1000 контейнерів із військовою технікою та боєприпасами

Із 7 вересня по 1 жовтня судно під прапором РФ перевезло вантаж із північнокорейського складу боєприпасів до російського порту.

США заявили, що Північна Корея передала Росії понад 1000 контейнерів із військовою технікою та боєприпасами
Фото: eadaily.com

США стверджують, що Північна Корея постачала до Росії військову техніку, передає The Guardian.

КНДР передала понад 1000 контейнерів із військовою технікою та боєприпасами для війни в Україні.

Розмови про можливий намір Північної Кореї поповнити російські запаси боєприпасів спалахнули під час візиту північнокорейського лідера Кім Чен Ина до Росії та його зустрічі з Володимиром Путіним.

Координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США вважають, що лідер КНДР шукає складні російські технології зброї в обмін на боєприпаси для стимулювання ядерної програми Північної Кореї.

За інформацією Білого дому, із 7 вересня по 1 жовтня судно під російським прапором перевезло вантаж із північнокорейського складу боєприпасів до російського порту. Там вантаж нібито перевезли на військовий склад в РФ.

"Ми засуджуємо постачання [Північною Кореєю] цієї військової техніки до Росії... Ми продовжимо стежити за будь-якими новими постачаннями зброї до Росії", - наголосив Кірбі.

Нагадаємо, про те, що Росія отримує від КНДР боєприпаси знала українська розвідка, заявив минулого місяця очільник ГУР Кирило Буданов.

Інформацію підтвердила і Південна Корея. Її президент Юн Сок Йоль застеріг Росію та Північну Корею від укладення будь-яких щодо зброї, заявивши, що Сеул та його союзники будуть готові відповісти на “пряму провокацію”.

У вересні тоді ще голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі заявив, що Північна Корея, можливо, збільшить постачання в Росію артилерійських боєприпасів для війни в Україні. Йдеться про надання 152-мм артилерійських снарядів радянських часів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram