ГоловнаСвіт

"ЄС наближається до критичного моменту у підтримці України", – глава МЗС Литви нагадав про підтримку України

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що ЄС наближається до "критичної точки" у підтримці України після подій у Словаччині та США.

"ЄС наближається до критичного моменту у підтримці України", – глава МЗС Литви нагадав про підтримку України
Габріелюс Ландсбергіс
Фото: landbergis_twitter

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Лансбергіс заявив, що Європейський Союз стоїть перед "критичним моментом" після того, як політичні зміни в США і Словаччині "поставили під загрозу односторонню підтримку України з боку ЄС і НАТО на тлі російського вторгнення". Про це пише CNN.

"Багато меседжів, відправлених із Брюсселя, Вашингтона чи інших місць, здатні посіяти сумніви у серйозності наших намірів", – сказав він на зустрічі глав МЗС ЄС у Києві.

Глава МЗС Литви висловив сподівання, "що сьогоднішня зустріч зможе це виправити та надіслати дуже ясний, кришталево ясний сигнал про те, що Європа буде з Україною до цієї перемоги".

"Мій меседж дуже чіткий і актуальний по обидва боки Атлантичного океану: нам у цій ситуації треба турбуватися не лише через Росію. Є також інші диктатори, інші авторитарні режими, які зараз пильно стежать, як Захід відреагує на затяжну війну Росії проти України. Чи зможемо ми об’єднати спільні сили і дати відсіч авторитарній Росії, щоби інші зважали на це, якщо мають якісь плани", – пояснив Габріелюс Ландсбергіс.

Нагадаємо, сьогодні у Києві відбувається зустріч міністрів закордонних справ ЄС. Засідання вперше відбувається не на території блоку. Під час зустрічі міністрів закордонних справ євроблоку головна дипломатка Німеччини Анналена Бербок висловила підтримку Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram