ГоловнаСвіт

В Індії підтвердили смерть двох людей від рідкісного вірусу Ніпа

Ліків або вакцини для лікування інфекції немає.

В Індії підтвердили смерть двох людей від рідкісного вірусу Ніпа
Фото: bsmu.edu.ua

У штаті Керала на півдні Індії підтвердили смерть двох людей від рідкісного вірусу Ніпа. Про це пише BBC.

За словами офіційних осіб, одна зі смертей сталася на початку цього місяця, а інша – 30 серпня, обидві – у районі Кожікоде.

Двоє родичів жертви також отримали позитивний результат тесту на вірус і перебувають у лікарні. 

Це четвертий спалах Ніпи в Кералі з 2018 року.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірусна інфекція Nipah − це “зоонозна хвороба”, яка передається від тварин, таких як свині та кажани, до людей. Вірус також може передаватися через заражену їжу та під час контакту з інфікованою людиною.

Люди, які заразилися вірусом, іноді не виявляють помітних симптомів, тоді як в інших спостерігаються ознаки гострих респіраторних проблем. У важких випадках інфекція Nipah може призвести до енцефаліту − серйозного захворювання, яке вражає мозок.

Рівень смертності серед тих, хто заразився вірусом, високий, оскільки немає ліків або вакцини для лікування інфекції. Лікування обмежується усуненням симптомів і поточним лікуванням.

Міністр охорони здоров'я Індії Мансух Мандавія у вівторок заявив, що федеральний уряд направив до штату групу експертів для оцінки ситуації та допомоги уряду штату в боротьбі зі спалахом.

Нагадаємо, у квітні Китай зафіксував першу в світі смерть людини від пташиного грипу H3N8. Цей тип вірусу рідко зустрічається серед людей, але моніторинг усіх вірусів пташиного грипу вважається важливим через їхню здатність еволюціонувати та спричиняти пандемію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram