ГоловнаСвіт

Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії, які зачеплять, зокрема, атомну галузь (доповнено)

Обмеження вводять проти чотирьох фізичних і 29 юридичних осіб.

Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії, які зачеплять, зокрема, атомну галузь (доповнено)
Джастін Трюдо
Фото: EPA/UPG

Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії.

Про це у своєму виступі на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

За його словами, нові санкції застосують щодо чотирьох фізичних і 29 юридичних осіб. Обмежувальні заходи зачеплять військову, промислову, фінансову та атомну гаоузі країни-агресора.

"Канада продовжуватиме стояти з Україною стільки, скільки це буде потрібно", - наголосив Трюдо.

Доповнення. Як ідеться на урядовому сайті Канади, під санкції потрапив російський полковник, якого суд у Гаазі визнав винним у аварії літака MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines 17 липня 2014 року.

У переліку є також компанії, які несуть відповідальність за виробництво продукції як цивільного, так і військового призначення, наприклад, авіаційного, морського та спеціального ядерного обладнання. Серед них - ТОВ «Промтехнологія» (виготовляло зброю для "вагнерівців" під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну), дочірні підприємства Росатому, зокрема, компанії, що входять до російського ядерно-збройового комплексу, а також експортне агентство, яке продає російські ядерні технології за кордон.

Нагадаємо, цього місяця Канада оголошувала про санкції щодо 15 російських фізичних і трьох юридичних осіб. Це посадовці російського уряду, судового і слідчого комітетів, а також суди, що фінансуються з федерального бюджету.

Також країна ввела санкції проти білоруських урядовців, суддів і соратників самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram