ГоловнаСвіт

Унаслідок потужного землетрусу у Туреччині і Сирії загинули понад 1000 людей (оновлено)

Тисячі людей отримали поранення. 

Фото: EPA/UPG

За оновленими даними станом на 12:20, понад 900 людей загинули внаслідок землетрусу в Туреччині, а число поранених перевищує 5000. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Anadolu.

"Наразі 912 наших громадян загинули, а 5385 наших громадян отримали поранення", – сказав він. 

Землетрус також торкнувся і Сирії. Це один із найсильніших землетрусів, що стався за понад 100 років, пише CNN. Державне інформаційне агентство Сирії повідомило оновлені дані – понад 320 загиблих у країні та понад 1000 поранених, пише The Guardian

Геологічна служба США (USGS) повідомила, що землетрус магнітудою 7,8 стався одразу після 4 години ранку понеділка 6 лютого за місцевим часом у провінції Газіантеп на півдні Туреччини, на глибині 24,1 кілометра. Землетрус відчувався в кількох країнах регіону, включаючи Сирію та Ліван.

За попередніми даними агентства з боротьби зі стихійними лихами країни AFAD, у Туреччині загинули щонайменше 76 людей і понад 440 отримали поранення.

У сусідній Сирії, попередньо, щонайменше 237 людей загинули і понад 630 отримали поранення, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на представника Міністерства охорони здоров'я. Повідомляється про загиблих в Алеппо, Латакії, Хамі та Тартусі. Точна кількість загиблих і поранених у Сирії встановлюється. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлено. У Туреччині виявили 284 жертви, які загинули внаслідок потужного землетрусу. Також відомо про не менше 2 323 людей, які отримали поранення, повідомив віце-президент Туреччини Фуат Октай в Twitter. Про загиблих повідомляють у 10 провінціях Туреччини. 

Оновлено. Кількість людей, які загинули внаслідок землетрусу на південному сході Туреччини зросла до 284 людей, 2 323 людей отримали травми. У Сирії повідомили про 237 загиблих та 630 поранених. Про це повідомляють Директорат із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) та телеканал Al Jazeera.

В МЗС повідомили, що посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих.

Для допомоги українцям в Туреччині на базі посольства відкрито дві “гарячі лінії”: +90 539 550 98 98 та +90 312 442 15 93.

Родичі в Україні можуть також звертатися на “гарячу лінію” МЗС: +380 44 238 15 88.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, внаслідок землетрусу на Філіппінах поранення отримали 36 людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram