ГоловнаСвіт

Україна може отримати від Німеччини БМП Marder

Влада ФРН ухвалила це рішення у тісній співпраці з Францією та США.

Україна може отримати від Німеччини БМП Marder
Фото: EPA/UPG

Німеччина розглядає можливість постачання в Україну бойових машин піхоти Marder, які давно просить українська влада, повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Як зазначає видання, в урядових колах Німеччини говорять про "якісний крок" підтримки України. Це означає, що наша держава може отримати згадані БМП, які можуть передати зі складів Бундесверу, хоча ймовірніший варіант - із промислових запасів.

Це рішення влада Німеччини ухвалила у тісній співпраці з Францією та США. Наразі невідомо про терміни і скільки одиниць цієї військової техніки нададуть Україні.

Інформація про можливе постачання Marder з'явилася після того, як президент Франції Еммануель Макрон оголосив про передачу Україні легких бойових броньованих машин AMX-10 RC.

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерман заявила, що Німеччині необхідно діяти якнайшвидше, аби перекинути Marder в Україну і приступити до навчання військових.

Нагадаємо, Німеччина надала Україні новий пакет військової підтримки. До нього увійшли, серед іншого, пікапи, вантажівки, ракетні системи, машини піхоти та системи виявлення дронів.

Опозиційна фракція Християнсько-соціального союзу (ХСС) у Бундестазі закликала німецький уряд спільно з партнерами по НАТО виступити з європейською ініціативою щодо постачання Україні бойових танків західного зразка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram