ГоловнаСвіт

Міністр економіки ФРН заперечив, що Німеччина постачає замало озброєння українцям

Незабаром українці отримають гаубиці, а поки вони навчаються роботі з ними. 

Міністр економіки ФРН заперечив, що Німеччина постачає замало озброєння українцям
Роберт Хабек
Фото: EPA/UPG

Віцеканцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заперечив, що його країна не постачає або постачає занадто мало озброєння українцям.

В інтервʼю газеті Welt am Sonntag він заявив, що просто зараз українські військові навчаються користуватися німецькими гаубицями Panzerhaubitze 2000. Невдовзі ці 155-мм гаубиці поставлять в Україну, цитує Габека Deutsche Welle

"Тому в жодному разі не можна сказати, що Німеччина не постачає нічого або постачає занадто мало", – вважає він. 

Водночас німецький уряд не може втілити всі побажання України. Він додав, що закиди на адресу ФРН про недостатню допомогу є хибними, але зрозумілими. 

"Хибними, бо це є неправдою. І зрозумілими, бо ми, як найбільша економіка в ЄС, є країною, від якої справедливо багато очікують, і тому що Німеччина в минулі роки мала занадто некритичні відносини з російським урядом", – сказав він. 

Нагадаємо, у суботньому матеріалі Die Welt йшлося, що Німеччина за останні девʼять тижнів скоротила військову підтримку України до мінімуму, а з кінця березня не надала значущого легкого озброєння. Заявки на постачання в Україну 100 БМП "Мардер" і 88 танків "Леопард 1" лежать у Раді Федеральної безпеки вже пʼять тижнів. Журналісти з посиланням на співрозмовників серед українських посадовців пишуть, що просування в цьому напрямку немає. Канцелярія Ради відповіла, що не вповноважена надавати дані щодо перебігу розгляду. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram