ГоловнаСвіт

Країни-донори нададуть Україні більше летальної зброї, - Єрмак (оновлено)

Голова ОП наголосив, що Україні потрібні як мінімум системи ПРО та далекобійна артилерія.

Країни-донори нададуть Україні більше летальної зброї, - Єрмак (оновлено)
Архівне фото
Фото: president.gov.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що країни-донори вирішили передати Україні більше летального озброєння для захисту від російського вторгнення. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак із посиланням на Reuters.

"Пішли хороші новини по зброї. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що за підсумками конференції донорів країни вирішили постачати Україні більше летального озброєння", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що хоче передати Україні "більш летальну" зброю, оскільки "характер розв'язаної Росією війни змінився".

Єрмак наголосив, що Україні потрібні як мінімум системи протиповітряної оборони та далекобійна артилерія.

Оновлено. Як пише The Guardian, до допомоги Україні увійдуть системи повітряної і берегової охорони, артилерія більшої дальності, засоби протидії бронетехніці, а також підготовка і матеріально-технічна підтримка ЗСУ.

"Сьогоднішня донорська конференція демонструє рішучість міжнародної спільноти підтримати Україну перед лицем незаконного і неспровокованого вторгнення Путіна і Росії. Ми посилюємо нашу координацію, щоб посилити цю військову підтримку і забезпечити посилення ЗСУ", - заявив Воллес.

Сьогоднішня конференція була ініційована Британією. Перед нею Воллес зазначав, що Лондон хоче побачити, "що ще можна зібрати зі світу, щоб Путін не досягнув успіху в Україні".

Як відомо, Британія скептично ставиться до переговорів з Росією, оскільки не бачить готовності Путіна завершити війну мирною угодою. При цьому британці наголошують, що навіть у разі припинення вогню Лондон не зніматиме запроваджених проти РФ санкцій.

Нагадаємо, раніше голова ОП наголосив, що Україні потрібно більше зброї від західних партнерів, щоб виграти війну з Росією. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук також в інтерв’ю телеканалу Fox News заявив, що Україна сьогодні прикриває східний фланг НАТО, тому альянс має посилити її військовою технікою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram