ГоловнаСвіт

​Байден назвав Путіна «різником» після зустрічі з українськими біженцями в Польщі

Президент США заявив, що українські діти просили його помолитися за татів і дідів, які воюють. 

​Байден назвав Путіна «різником» після зустрічі з українськими біженцями в Польщі
Джо Байден на зустрічі з українськими біженцями
Фото: Doug Mills/The New York Times

Президент США Джо Байден зустрівся з українськими біженцями та працівниками гуманітарної допомоги у Варшаві на стадіоні PGE Narodowy.

Про це повідомляє CNN

Під час візиту журналісти запитали в Байдена, до яких думок спонукали побачені на стадіоні Narodowy українські біженці про Путіна, з яким він має справу щодня?

Байден відповів: «Він різник».

Президент США також сказав про свою зустріч з українськими дітьми: «Кожна дитина сказала щось на кшталт: «Помоліться за мого тата, мого дідуся чи мого брата, який там воює». І я пам’ятаю, як це, коли у вас є хтось у зоні бойових дій. Щоранку ти прокидаєшся і дивуєшся. Ти просто дивуєшся. І молишся, щоб вам не зателефонували (з повідомленням про загибель. – LB.ua)».

Нагадаємо, Джо Байден уперше назвав Володимира Путіна «воєнним злочинцем», а також «диктатором-вбивцею, чистим головорізом, який веде аморальну війну проти народу України». 

За даними Агентства ООН у справах біженців, оприлюднених у вівторок, понад 3,5 мільйони біженців покинули Україну. Переважна більшість – понад 2 мільйони – знайшла прихисток у Польщі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram