ГоловнаСвіт

В Ефіопії під час повітряної атаки загинули 56 людей, ще 30 отримали поранення

Війна між урядом та повстанцями Тіграю триває з листопада 2020. 

В Ефіопії під час повітряної атаки загинули 56 людей, ще 30 отримали поранення
Народний фронт визволення Играю (ілюстративне фото)
Фото: ethiopia.me.uk

В ефіопському регіоні Тіграй внаслідок авіаудару в таборі для переміщених осіб загинули 56 людей. Іще 30, зокрема й діти, отримали поранення. Про це пише Reuters.

В регіоні вже 14 місяців точиться протистояння із повстанськими силами, і раніше влада заперечувала напади на мирне населення.

При цьому повстанці звинувачують у нападі владу. Речник народного фронту визволення Тіграя, який бореться з центральним урядом, Гетачю Реда, заявив у твітері про "черговий напад безпілотника Абія Ахмеда (премʼєр-міністр Ефіопії – ред.) в таборі внутрішньо переміщених осіб у Дедебі". 

Місто Дедебі, яке було атаковане пізно ввечері в пʼятницю, розташоване на північному заході регіону, поблизу кордону з Еритреєю. 

Раніше того дня уряд Ефіопії вирішів відпустити на волю кількох увʼязнених лідерів опозиції і заявив, що почне діалог з політичними опонентами. 

Війна між армією Ефіопії та повстанцями Тіграю почалася в листопаді 2020 року. Тільки за період з 18 жовтня 2021 через авіадуари в Тіграї загинули 146 людей, 213 були поранені. 

Конфлікт розгорівся через давнє протистояння уряду Абія Ахмеда та владою автономного регіону в особі правлячої там партії Народний фронт визволення Тіграю. Військові злочини протягом протистояння здійснювали обидві сторони конфлікту. 

Ефіопія – друга за кількістю населення країна Африки. За даними російського бюро BBC, війна між урядом і повстанцями забрала життя тисяч цивільних, а мільйони стали вимушеними переселенцями. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram