ГоловнаСвіт

До майбутнього прем'єра Ізраїлю Беннета приставили охорону

Таке рішення прийняте у звйязку з погрозами на його адресу.

До майбутнього прем'єра Ізраїлю Беннета приставили охорону
Нафталі Беннет
Фото: wikimedia.org

Відділ особистої охорони Загальної службі безпеки Ізраїлю (ШАБАК) приставив охорону до депутата Кнесету від партії "Яміна" Нафталі Беннета, який має очолити новий уряд.

Про це повідомляє NEWSru.co.il.

Згідно з протоколом, Беннет мав отримати особисту охорону тільки після приведення Кнесету до присяги, проте, у зв'язку з погрозами на його адресу, було прийнято рішення виділити Беннету охорону відразу після підписання коаліційних угод.

Охорона виділяється також президенту та голові опозиції.

Нагадаємо, в Ізраїлі уже рік триває політична криза, за час якої вже тричі відбулися парламентські вибори. У квітні 2019 року партії "Лікуд" Нетаньягу та "Кахоль Лаван" Бені Ганца отримали по 35 мандатів, право формувати уряд надали Нетаньягу, а коли йому це не вдалося, Кнесет проголосував за саморозпуск.

У вересні 2019 року "Кахоль Лаван" переміг з перевагою в один мандат: 33 проти 32. Цього разу можливість сформувати уряд була і в Нетаньягу, і в Ганца, але обидва з завданням не впоралися. У березні 2020 року "Лікуд" отримав 36 мандатів, а "Кахоль Лаван" - 33.

13 травня 2021 року Нетаньягу офіційно повідомив президента Ізраїлю Реувена Ривліна і спікера Кнесету, що йому вдалося сформувати уряд

30 травня лідери двох основних опозиційних партій Ізраїлю заявили, що працюватимуть разом над формуванням коаліційного уряду. 3 червня лідер опозиції Лапід офіційно поінформував президента країни про те, що він досяг домовленостей з політичними союзниками про формування нового уряду без Нетаньягу.

70-річний Беньямін Нетаньягу займає пост прем'єр-міністра Ізраїлю з 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram