ГоловнаСвіт

Лондон і Вашингтон: Росія має негайно послабити напругу на кордоні з Україною

Наша підтримка суверенітету України – непохитна, заявили очільники зовнішньополітичних відомств Великобританії та США.

Лондон і Вашингтон: Росія має негайно послабити напругу на кордоні з Україною
Фото: gmk.center

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб і держсекретар США Ентоні Блінкен вважають, що Росія повинна негайно “послабити напругу” на кордоні з Україною.

Рааб написав у Твіттері, що Сполучене Королівство та США рішуче виступають проти російської кампанії з дестабілізації України.

“Ентоні Блінкен і я погодилися, що Росія повинна негайно послабити напругу та виконати міжнародні зобов'язання, які вона має у межах ОБСЄ. Наша підтримка суверенітету України – непохитна”, – зазначив він.

У свою чергу Блінкен зазначив, що країни погодилися щодо важливості підтримки України проти односторонніх провокацій Росії.

Нагадаємо, голова фракції консервативної Європейської народної партії в Європарламенті Манфред Вебер вважає, що у випадку, коли Росія продовжить нарощувати війська біля кордону з Україною, проти країни потрібно ввести жорсткі санкції, наприклад, заморозити рахунки російських олігархів або відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.

З березня в соціальних мережах почали з'являтися численні відео з російською технікою, що начебто рухається до кордону з Україною. Про додаткове розгортання російських сил біля кордону повідомив і начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак під час звіту в Верховній Раді.

Зокрема, російські війська стали табором у Воронезькій області. Вона межує з Україною, але не з окупованими районами.

Сполучені Штати Америки, Великобританія, Канада, НАТО висловили Україні підтримку на фоні ескалації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram