ГоловнаСвіт

Угорщина почала вакцинацію від коронавірусу на день раніше всього ЄС

Першої партії вакцини Pfizer, яку отримала Угорщина, має вистачити на 4 875 людей.

Угорщина почала вакцинацію від коронавірусу на день раніше всього ЄС
Фото: EPA/UPG

В Угорщині, на день раніше, аніж у всьому Європейському Союзі, розпочали вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

У Будапешті вже почали вакцинувати медиків, які працюють з хворими на коронавірус. Першою працівницею, якій зробили щеплення, стала Адріенна Кертес, лікар центральної лікарні Дель-Пешт.

Першої партії вакцини Pfizer, яку отримала Угорщина, має вистачити на 4 875 людей.

В Угорщині наразі зафіксували 315 362 випадки захворювання на COVID-19 та 8 951 смерть унаслідок коронавірусу.

Як пише Reuters, масова вакцинація у всьому ЄС, де проживає майже 450 мільйонів людей, стане вирішальним кроком на шляху припинення пандемії, що призвела до загибелі понад 1,7 мільйона в усьому світі, падіння економіки та знищення бізнесу та робочих місць.

Нагадаємо, сьогодні всі країни Європейського Союзу отримали вакцини від коронавірусу COVID-19. Вакцинація у Євросоюзі розпочнеться завтра, 27 грудня.

Велика Британія стала першою країною у світі, яка почала вакцинацію від COVID-19. Наразі вакцинували понад 600 тисяч людей.

Вакцинацію також почали у США, Сербії, Ізраїлі, Канаді, Саудівській Аравії.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і Обраний президент США Джо Байден вакцинувалися від коронавірусу у прямому ефірі.

У свою чергу українська влада веде переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами, щоб пришвидшити постачання в Україну вакцини проти COVID-19. Спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу в обсязі 8 млн доз у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

МОЗ планує протягом року вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Це передбачає затверджений міністерством план вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram