ГоловнаСвіт

Президентка Єврокомісії пішла на самоізоляцію (оновлено)

Урсула фон дер Ляєн мала бути присутня на саміті Україна-ЄС 6 жовтня.

Президентка Єврокомісії пішла на самоізоляцію (оновлено)
Урсула фон дер Ляйєн
Фото: EPA/UPG

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн перебуває на самоізоляції після контакту з хворим на коронавірус.

Про це політик повідомила у Twitter.

"Мені повідомили, що минулого вівторка я брала участь у зустрічі, на якій була присутня людина, у якої вчора був позитивний результат на COVID-19. Тому відповідно до чинних правил я ізолююсь до завтрашнього ранку. У четвер у мене був негативний результат, а сьогодні я знову зробила тест", - написала фон дер Ляєн.

Оновлення. Повторний тест на COVID-19 президентки Єврокомісії теж виявився негативним, проте Урсула фон дер Ляєн залишатиметься в самоізоляції ще одну добу.

Про це вона повідомила у Twitter.

"Щойно отримала результат мого останнього тесту на COVID-19 - знову негативний. Я продовжу самоізоляцію до завтрашнього вечора, як це передбачено чинними правилами. Дякую за ваші теплі слова", - написала вона.

Раніше на брифінгу речник Єврокомісії повідомив, що Урсула фон дер Ляєн не зможе бути присутньою на саміті Україна-ЄС через самоізоляцію після контакту з хворим на коронавірус. Її представлятиме високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

6 жовтня в Брюсселі повинен відбутися щорічний саміт Україна-ЄС. Президентка Єврокомісії мала також бути присутня на заході.

Нагадаємо, 25 вересня президент Європейської Ради Шарль Мішель, який вимушено пішов на карантин через контакт із хворим на коронавірус співробітником охорони, отримав негативний тест на COVID-19.

Через вимушений карантин Шарля Мішеля було відтерміновано Спеціальний саміт ЄС, який мав відбутися 24-25 вересня. Згодом президент також вирішив відтермінувати спеціальну зустріч Європейської Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram