ГоловнаСвіт

У Парижі невідомий з ножем напав на 4 людей поруч з колишньою редакцією Charlie Hebdo (оновлено)

Поліції вдалося затримати двох підозрюваних. Слідчі кажуть про можливий терористичний мотив.

У Парижі невідомий з ножем напав на 4 людей поруч з колишньою редакцією Charlie Hebdo (оновлено)
Фото: ALAIN JOCARD / AFP

У Парижі невідомий чоловік поранив ножем чотирьох людей поблизу колишньої редакції сатиричного видання Charlie Hebdo.

Про це повідомили AFP та BFMTV з посиланням на поліцію.

Зловмисник напав на людей вранці 25 вересня в 11 окрузі Парижа, поблизу бульвару Рішара Ленуара, де раніше знаходилася редакція Charlie Hebdo.

Двоє з чотирьох поранених знаходяться у важкому стані.

Нападник та його спільник втекли з місця подій, поліція оголосила розшук. Одного з нападників затримали поблизу Бастилії.

Правоохоронці оточили район злочину. На місце прибули значні сили поліції, пожежники та медики. Також повідомлялося, що у кварталі виявили підозрілий пакунок.

Оновлення. Поліції вдалося затримати двох підозрюваних. Слідчі кажуть про можливий терористичний мотив, передає DW.

Одного підозрюваного затримали в районі площі Бастилії, недалеко від місця злочину. Згодом ЗМІ повідомили про затримання ще одного підозрюваного в районі станції метро "Рішар-Ленуар", яка теж розташована неподалік від місця нападу.

За даними телеканалу BFM, унаслідок нападу поранення отримали двоє французьких журналістів з інформаційного агентства Premieres Lignes. Вони курили на вулиці, коли на них накинувся чоловік із ножем.

У вчиненні нападу зізнався затриманий поліцією юнак. За його словами, він - виходець з Пакистану, йому 18 років. Правоохоронці перевіряють особу затриманого, оскільки документів у затриманого не виявили.

Крім того, поліцейські затримали і його можливого спільника - чоловіка 1987 року народження.

Нагадаємо, журнал Charlie Hebdo відомий своєю провокаційною сатирою. Популярність він набув після збройного нападу на редакцію 7 січня 2015 року, коли загинули 12 осіб. Напад здійснили брати Шериф і Саїд Куаші, які заявили про свою приналежність до угруповання "Аль-Каїда".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram