ГоловнаСвіт

У Росії виправдали священника РПЦ, засудженого в Білорусі за сутенерство

Минулого року його відправили відбувати покарання в РФ.

У Росії виправдали священника РПЦ, засудженого в Білорусі за сутенерство

У Росії скасували вирок священнослужителю Російської православної церкви Миколі Кірєєву, якого було засуджено в Білорусі до 5,5 років в'язниці за спробу організувати вивезення дівчат за кордон для заняття проституцією.

Про це пише TUT.by з посиланням на повідомлення Виборзької єпархії РПЦ.

Відзначають, що Кірєєва виправдав Ленінградський обласний суд, його звільнили з-під варти 30 січня.

У Білорусі священника було засуджено в листопаді 2017 року. Судові слухання тривали три тижні в закритому режимі. Росіянина звинувачували в замаху на організацію і використання заняття проституцією іншими особами, пов'язане з вивезенням за межі держави осіб для заняття проституцією - при цьому злочин не було доведено до кінця через не залежні від цієї особи обставини.

Заарештували отця Миколу на автовокзалі Вітебська, коли він намагався сісти в автобус разом з 20-річною і 30-річною жінками. За даними слідства, з квітня по серпень 2017 року він листувався в інтернеті з цими жінками. Отримавши їхню згоду на заняття проституцією, він приїхав до Вітебська, щоб доставити їх до Росії.

У Білорусі суд засудив Кірєєва до 5 років і 6 місяців позбавлення волі в колонії посиленого режиму з конфіскацією майна. У результаті амністії термін покарання скоротили до 4 років і 6 місяців. А в серпні 2019 року Кірєєв відправився відбувати покарання в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram