ГоловнаСвіт

Уряд Росії оновив правила користування кадилом

У молитовному залі дозволили зберігати тільки добовий запас пальних рідин.

Уряд Росії оновив правила користування кадилом
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії вніс релігійні об'єкти в правила пожежної безпеки.

Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. Документ опубліковано на сайті уряду.

У довідці зазначають, що раніше спеціального регулювання в частині пожежної безпеки об'єктів релігійного призначення не було.

У документі, крім іншого, обумовлюють правила користування кадилом.

"Розпалені кадила під час проведення богослужіння можуть бути поставлені тільки на незаймисті підставки в спеціально відведеному місці з оздобленням із незаймистих матеріалів. Відстань від місця встановлення розпаленого кадила до предметів оздоблення приміщення й інтер'єру, одягу та інших предметів, виконаних із займистих матеріалів, повинна бути не меншою за 0,5 метра", - йдеться в документі.

Крім того, в постанові прописано, що "кількість пальних рідин у молитовному залі повинна не перевищувати добової потреби".

Не допускається зберігання пальних рідин у приміщеннях молитовних залів. Виняток зроблено для рідин, призначених для проведення обрядів.

"Тимчасово розміщені в молитовному залі займисті матеріали (ялини, суха трава) повинні перебувати на відстані понад 1,5 метра від джерела відкритого вогню. Допускається розміщення трави по площі молитовного залу на свято Святої Трійці не більше ніж на одну добу з подальшою заміною", - наголошено в постанові.

Документ, зазначають у довідці, спрямований на забезпечення пожежної безпеки на об'єктах релігійного призначення різних конфесій. При цьому "враховано особливості внутрішніх порядків релігійних організацій, які виконуються під час здійснення богослужінь".

Постанову погоджено з міжрелігійною радою Росії.

Нагадаємо, в травні РПЦ закликала Держдуму заборонити аборти і дозволити бити дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram