ГоловнаСвіт

Лукашенко: Росія натякає на приєднання Білорусі

Президент заявив, що 120% білорусів проти входження до складу Росії.

Лукашенко: Росія натякає на приєднання Білорусі
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що в Росії натякають на об'єднання країн.

Про це він сказав під час зустрічі з робітниками в білоруському місті Світлогорськ.

"Нічого зайвого не вимагаємо. Але нам кажуть: ми різні країни - натяк на те, що треба, щоб були однією країною. А як можна мати одну країну з Росією? Ви, напевно, чуєте: "Давайте включимо Білорусь до складу Росії", - цитує Лукашенка агентство "БелТА".

Лукашенко підкреслив, що народ Білорусі ніколи не захоче піти цим шляхом.

"Ось ви не антиросійські люди, а нормальні білоруси, люблячі, які поважають росіян. Але постав перед вами питання, чи хочете ви такого об'єднання, щоб Білорусь увійшла до складу Росії, - 120% скажуть "ні"", - сказав він.

Водночас Лукашенко сказав, що Білорусь і Росія "і надалі працюватимуть над інтеграцією, в цьому немає нічого поганого". Але, за його словами, створення наднаціональних органів і інших об'єднань більше не обговорюватимуть.

Нагадаємо, 12 лютого Bloomberg повідомив, що президент Росії Володимир Путін намагався переконати Лукашенка в необхідності об'єднати їхні країни в "наддержаву".

Це нібито був "план А" Путіна щодо збереження влади після закінчення терміну своїх президентських повноважень, який провалився. Поглинання Білорусі дозволило б Путіну обійти обмеження термінів, ставши лідером нової "Союзної держави".

Після відмови Лукашенка Путін перейшов до "плану Б" - змін до російської Конституції, які незабаром готуються прийняти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram