ГоловнаСвіт

Голова Мін'юсту США поскаржився на твіти Трампа

Вільям Барр заявив, що безкінечні твіти президента заважають йому виконувати свою роботу.

Голова Мін'юсту США поскаржився на твіти Трампа
Уильям Барр
Фото: BBC.com

Міністр юстиції США і одночасно генеральний прокурор країни Вільям Барр заявив, що безкінечні твіти президента США Дональда Трампа заважають йому виконувати свою роботу.

Про це Барр розповів в інтерв'ю телеканалу ABC News.

Він підкреслив, що Трамп ніколи не просив його "якось вплинути в будь-якому кримінальному процесі", але йому все-таки варто припинити писати твіти про Мін'юст.

"Через них мені просто неможливо виконувати свою роботу", - заявив Барр.

Судячи з усього, критика Вільяма Барра була пов'язана з процесом у справі Роджера Стоуна, який протягом років був довіреною особою Трампа. Стоуна звинувачують у дачі неправдивих свідчень у Конгресі, тиску на свідків і створенні перешкод у розслідуванні можливих зв'язків Трампа з Москвою і втручання Кремля в президентські вибори в США 2016 року.

Прокурори рекомендували суду засудити Стоуна до позбавлення волі строком від семи до дев'яти років. Однак Трамп різко розкритикував цю рекомендацію у своєму Twitter.

Через кілька годин після цього Мін'юст США порекомендував обрати Стоунові м'якіший запобіжний захід.

Нагадаємо, президент США Трамп є активним користувачем Twitter. Він часто коментує в мікроблозі події в країні і світі, а також нерідко використовує сервіс, щоб образити своїх опонентів. Через це радники забороняли Трампу вести Twitter.

Минулого року суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram