ГоловнаСвіт

У двох кальянних у німецькому Ханау застрелили вісьмох людей, п'ятеро поранені

Імовірного стрільця знайшли мертвим у своїй квартирі.

Фото: EPA/UPG

Щонайменше вісьмох людей було вбито в результаті стрілянини в німецькому місті Ханау, розташованому у федеральній землі Гессен приблизно за 20 кілометрів від Франкфурта-на-Майні. Щонайменше п'ятеро людей отримали важкі поранення.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на поліцію.

За повідомленнями очевидців, увечері 19 лютого невідомі відкрили вогонь в одній з кальянних у центральній частині Ханау, застреливши трьох людей. Нападники втекли, а через деякий час з'явилася інформація про схожий випадок у кальянній, що розташована в іншому районі міста - Кессельштадт.

За непідтвердженими даними, в приміщення увійшов чоловік і відкрив безладну стрілянину. Жертви - в основному молоді люди, в тому числі жінка.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Повідомляли, що одну людину затримали, в ЗМІ з'явилися знімки молодого чоловіка в наручниках, якого ведуть поліцейські, проте поліція незабаром заявила, що затриманий не причетний до нападів.

Кількома годинами пізніше поліція повідомила, що передбачуваного учасника нападів знайшли мертвим у його квартирі і що поруч з ним було тіло ще однієї людини. Правоохоронні органи припускають, що ймовірний злочинець діяв сам. Поки що ні відомостей про його особу, ні про жертви, а також про їхнє громадянство, не оприлюднено.

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт висловив співчуття рідним загиблих.

Нагадаємо, в січні в місті Рот-ам-Зе на півдні Німеччини чоловік застрелив шістьох осіб. Як з'ясувалося, чоловік застрелив своїх батьків і чотирьох інших членів своєї сім'ї з самозарядної зброї, потім викликав поліцію і чекав, поки за ним приїдуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram