ГоловнаСвіт

Кент став першим свідком на публічних слуханнях щодо процедури імпічменту Трампа

Помічник держсекретаря США розповів, що Юрій Луценко і Віктор Шокін брали участь у цькуванні Йованович.

Кент став першим свідком на публічних слуханнях щодо процедури імпічменту Трампа
Джордж Кент

Помічник держсекретаря США Джордж Кент став першим свідком щодо процедури імпічменту президента Дональда Трампа. Сьогодні, 13 листопада, він виступив на перших публічних слуханнях у Конгресі.

"Ми вважаємо, що українські прокурори отримали хабарі для того, щоб закрити справу проти Злочевського (ексміністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, - ред). Пізніше мені стало відомо, що Хантер Байден входив до складу директорів компанії "Бурісма". І після цього, в листопаді 2015 року, я говорив про свою стурбованість, що перебування там Хантера Байдена створить видимість конфлікту. І "Бурісма" не повинна бути захищена від нагляду. Я постійно говорив, що необхідно відновити розслідування щодо Злочевського - засновника "Бурісми", - сказав помічник держсекретаря.

Він також розповів, що дізнався про протистояння юриста Трампа Рудді Джуліані та експосла США Марі Йованович.

"У 2018-2019 роках я дедалі більше дізнавався про зусилля Джуліані та інших осіб очорнити посла Йованович. І головними агітаторами з української сторони були генеральні прокурори - Юрій Луценко та Віктор Шокін. Зараз вони надають неправдиву інформацію, щоб домогтися помсти щодо американських демократів і глав організації громадянського суспільства в Україні. І на початку 2019 року я зрозумів, що ці події дають плоди. Посол Йованович була вигнана", - розповів Кент.

Нагадаємо, у вересні, після скандалу через можливий тиск Трампа на Зеленського Конгрес США почав офіційне розслідування щодо імпічменту президента Трампа.

Білий дім зобов'язали опублікувати телефонну розмову Трампа і Зеленського. Оприлюднена стенограма, на думку спікера Палати представників, підтвердила необхідність розслідування можливого імпічменту.

Колишній помічник ексспецпредставника США в Україні Курта Волкера - Крістофер Андерсон - під час надання свідчень у Палаті представників повідомив, що у Білому домі заборонили публікацію офіційної заяви про захоплення українських кораблів, яке здійснила Росія в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram