ГоловнаСвіт

У Парижі через звинувачення в зґвалтуванні зірвали прем'єру фільму Поланскі

У скоєнні злочину його звинуватила актриса.

У Парижі через звинувачення в зґвалтуванні зірвали прем'єру фільму Поланскі
Фото: EPA/UPG

У Парижі близько 40 активістів зірвали прем'єру фільму "Офіцер і шпигун" режисера Романа Поланскі через звинувачення його в зґвалтуванні. Мітингувальники зібралися під будівлею кінотеатру на вулиці Шампольон, тримали плакати та сигнальні вогні, пише Reuters

В акції протесту в основному брали участь жінки. Адміністрація кінотеатру скасувала показ стрічки, але прем'єра відбулася в інших кінотеатрах міста.

"Скасування цього показу не є перемогою; перемога настане тоді, коли припиниться безкарність насильників", - висловилася активістка Хлоя Модеста.

У черговому зґвалтуванні Романа Поланскі звинуватила актриса Валентин Моньє. 8 листопада в радіоефірі вона зробила заяву, що в 1975 році, коли їй було 18 років, режисер проти її волі вступив з нею в сексуальний зв'язок. За її словами, вона не хотіла заявляти в поліцію, тому що думала, що Поланскі може її вбити.

У Швейцарії, де, за словами акторки і стався злочин, термін давності за таке правопорушення становить 20 років, тому тюремний термін режисерові не загрожує. Представники Поланскі заперечують усі звинувачення і готують проти Моньє позов до суду. 

Нагадаємо, в травні 2018 року через звинувачення в домаганнях від трьох жінок Романа Поланскі виключили з Американської кіноакадемії. У відповідь на це режисер подав до суду, бажаючи визнати це рішення неправомірним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram