ГоловнаСвіт

Financial Times: родичі Асада купили 19 об'єктів нерухомості в Москві

Нерухомістю володіють двоюрідні брати Асада, які перебувають під санкціями, і їхні родичі.

Financial Times: родичі Асада купили 19 об'єктів нерухомості в Москві
Сторонники Башара Асада

Шестеро родичів президента Сирії Башара Асада в 2013-2019 роках купили не менш ніж 20 об'єктів нерухомості в Москві, в тому числі 19 у двох хмарочосах ділового центру "Москва-Сіті".

Про це пише "Медуза" з посиланням на Financial Times.

Відзначають, що, згідно з документами, отриманими під час розслідування антикорупційною неурядовою організацією Global Witness, 18 апартаментів і офісних приміщень площею від 102 до 233 квадратних метрів розташовані в комплексі "Місто столиць". У вежі "Федерація" родичі Асада купили нерухомість площею 1243 квадратні метри. Крім того, недалеко від "Москва-Сіті" розташована трикімнатна квартира, якою володіє сім'я. Уся нерухомість оцінюється на суму 40 млн доларів.

Нерухомістю володіють двоюрідні брати Асада, які перебувають під міжнародними санкціями, і їхні родичі. Найбільше - 13 об'єктів вартістю 22,3 млн доларів - купив двоюрідний брат Асада Хафіз Махлуф і пов'язані з ним російські компанії. Для покупки використовували складну схему кредитування, характерну для відмивання грошей, зазначають автори розслідування Global Witness. Одна з компаній Хафіза Махлуфа отримувала послуги в Ощадбанку РФ. У банку цього не прокоментували.

Колишній посол РФ у Саудівській Аравії Андрій Бакланов розповів, що родичі Асада купили нерухомість у Москві через введені проти них санкції. "Цілком природно, що сирійська еліта інвестує свої гроші в країни, де вони можуть бути впевнені, що з ними нічого не трапиться", - сказав він.

Нагадаємо, минулого року Асад і президент РФ Володимир Путін домовилися про "продовження боротьби з тероризмом". Детальніше читайте в матеріалі LB."Сочинські посиденьки: навіщо Асад знову приїжджав до Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram