ГоловнаСвіт

Трамп вимагав від голови Пентагону ліквідувати Асада, - The Washington Post

Меттіс не став виконувати наказ президента.

Трамп вимагав від голови Пентагону ліквідувати Асада, - The Washington Post
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп в 2017 році після хімічної атаки проти цивільних вимагав від Пентагону ліквідувати президента Сирії Башара Асада.

Про це написав у своїй книзі "Страх: Трамп в Білому домі" редактор газети The Washington Post Боб Вудворд, уривки якої опубліковані на сайті видання.

Після хіматаки в квітні 2017-го Трамп зателефонував голові Пентагону Джеймсу Н. Меттісу і заявив: "Давайте, ***, вб'ємо його! Давай діяти! Давайте вже, ***, повбиваємо їх!".

Повідомляється, що Меттіс в спробі заспокоїти Трампа відповів, що підтримує президента. Але потім своєму старшому помічнику сказав "Ми не збираємося робити нічого такого. Ми будемо набагато зваженішими", - заявив Меттіс.

4 вересня президент США Дональд Трамп написав в своєму Twitter, що Іран і Росія зроблять "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо допустять наступ урядових сил на Ідліб.

Пізніше цього ж дня стало відомо, що російські військові літаки відновили повітряні удари по останній утримуваній повстанцями провінції Ідліб після 22-денної перерви.

За даними турецького державного агентства Anadolu, винищувачі і бомбардувальники ПКС Росії завдають ударів по житлових районах і позиціях збройної опозиції в провінції Ідліб, а також на півночі провінції Хама.

Днями стало відомо, що США готові завдати удар по Сирії, якщо сили Асада використають хімзброю для повернення Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram