ГоловнаСвіт

Шість слонів загинули в Таїланді, намагаючись допомогти один одному на водопої

Трагедія сталася біля водоспаду, який користується сумною славою.

Шість слонів загинули в Таїланді, намагаючись допомогти один одному на водопої. Причиною трагедії стало падіння слоненяти в прірву біля водоспаду, який користується сумною славою. Інші слони намагалися йому допомогти і теж упали в прірву.

Про це пише BBC.

Фото: facebook.com/DNP1362

За словами представника місцевої влади, інцидент стався в заповіднику Хао-Яй на півдні країни.

Біля цього водоспаду і раніше траплялися подібні інциденти. Місцеві жителі називають його Чортовою дірою. У 1992 році тут загинули вісім слонів.

Міністерство заповідників та охорони природи Таїланду повідомило, що рано-вранці в суботу його співробітників викликали до водоспаду, де група слонів вийшла на дорогу і блокувала рух.

За три години тіло трирічного слона було помічено на дні водоспаду, а поруч опинилися ще п'ять  слонів, які розбилися під час падіння. Ще два дорослих слони були помічені на горі поблизу, владі довелося відганяти їх від прірви.

Фото: facebook.com/DNP1362

Едвін Вієк, засновник Фонду друзів диких тварин у Таїланді, вважає, що слони, які залишилися в стаді, навряд чи виживуть, оскільки ці тварини залежать один від одного при пошуках їжі і захисту від хижаків. Відомо також, що слони важко переживають загибель родичів. "Тут нічого не вдієш, природа - жорстока річ", - сказав Едвін Вієк.

У Таїланді збереглося близько 7 тисяч азіатських слонів, але більш ніж половина з них живе в неволі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram