ГоловнаСвіт

Держдеп передав Конгресу відповідь на запит про документи в "українській справі"

"Ми будемо виконувати те, що вимагає від нас закон".

Держдеп передав Конгресу відповідь на запит про документи в "українській справі"
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Співробітники Держдепу передали в Палату представників попередню відповідь на запит про документи у справі про телефонну розмову президентів США й України Дональда Трампа і Володимира Зеленського.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Держдепартамент учора ввечері надіслав лист до Конгресу. Це наша початкова відповідь на запит про надання документів", - сказав Помпео, слова якого наводять американські ЗМІ.

"Звичайно, ми будемо виконувати те, що вимагає від нас закон", - додав він. Про зміст надісланого держдепартаментом листа поки що не повідомляють.

Раніше Помпео попереджав, що з одного боку готовий до співпраці з Конгресом у рамках цієї справи. Однак у той самий час він розкритикував запити, що надійшли від палати представників, про проведення слухань зі співробітниками Держдепартаменту. Також Помпео назвав незаконною вимогу, щоб ці співробітники самі принесли конгресменам документи, які їх цікавили. Голова держдепу пояснив, що ці документи - власність Держдепу, а не його співробітників.

Демократи з палати представників раніше цієї осені почали процедуру імпічменту щодо президента США Дональда Трампа. На такий крок вони пішли, дізнавшись зі ЗМІ, що Трамп під час літньої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським тиснув на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Демократи вважають, що Трамп зловживав повноваженнями, прагнучи створити проблеми своєму політичному суперникові.

У результаті Білий дім опублікував стенограму розмови. З'ясувалося, що Трамп дійсно порушував тему Байдена, однак, судячи з документа, тиску на Зеленського не чинив. Сам український президент також підтвердив, що не відчував тиску з боку Трампа.

Стенограма не розвіяла підозри демократів, і вони продовжують розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram