ГоловнаСвіт

Конгресмени запросили у Білого дому документи, що стосуються розмови Трампа з Зеленським

Трамп може ігнорувати вимоги законодавців до голосування про імпічмент в Палаті представників.

Конгресмени запросили у Білого дому документи, що стосуються розмови Трампа з Зеленським
Фото: EPA/UPG

Демократи нижньої палати Конгресу США запросили у адміністрації Білого дому документи, які пов'язані з розслідуванням в рамках імпічменту американського президента Дональда Трампа, пише Reuters.

Цей запит був ініційований головами трьох комітетів палати представників - головою комітету у закордонних справах Еліотом Енгелом, керівником комітету з розвідки Адамом Шиффом і головою комітету з нагляду та урядової реформи Елайджею Каммінгсом.

"Ми глибоко розчаровані тим, що президент Трамп поставив нас і всю країну в таке становище, але його дії не залишають нам іншого вибору, ніж надіслати запит", - йдеться в їхньому спільному коментарі.

Документи, які повісткою зажадали від Білого дому, стосуються липневої бесіди лідера США з президентом України Володимиром Зеленським, пише агентство.

Адвокати Білого дому, як повідомляють ЗМІ, вважають, що Трамп може ігнорувати вимоги законодавців доти, поки контрольована демократами Палата представників не проведе голосування за рішенням про імпічмент.

У середу демократи-конгресмени з Палати представників пригрозили Білому дому у разі відмови адміністрації від добровільної співпраці примусово отримати від неї документи, пов'язані з політикою Трампа щодо України.

Нагадаємо, 25 липня 2019 року відбулася телефонна розмова президентів України і США - Володимира Зеленського і Дональда Трампа. Через три місяці вона стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють в тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram