ГоловнаСвіт

КНДР запустила ракети з підводного човна: Радбез ООН збирає закрите засідання

Проведення засідання ініціювали Великобританія, Франція і Німеччина.

КНДР запустила ракети з підводного човна: Радбез ООН збирає закрите засідання
КНДР сообщила об испытаниях нового управляемого оружия
Фото: rodong.rep.kp

3 жовтня Північна Корея знову провела випробування нової балістичної ракети, цього разу - з підводного човна. У зв'язку з цим наступного тижня Рада безпеки ООН проведе закрите засідання. Про це повідомляє AFP.

"Рада Безпеки ООН проведе закрите засідання про проведення Північною Кореєю випробування ракети морського базування, оскільки європейські держави наполягають, щоб всесвітня організація продовжувала тиснути на Пхеньян", - йдеться у повідомленні.

Проведення засідання ініціювали Великобританія, Франція і Німеччина, оскільки найближчим часом повинні початися чергові переговори Пхеньяну з Вашингтоном з денуклеаризації.

Президент США Дональд Трамп каже, що у нього прекрасні відносини з лідером КНДР Кім Чен Ином і ухиляється від критики Північної Кореї за її ракетні випробування, оскільки обидві сторони прагнуть до угоди, в якій Північ відмовиться від ядерної зброї.

"Американці не хочуть офіційної зустрічі, тому європейці попросили провести закрите засідання", - зазначив один з дипломатів.

За словами дипломатів, засідання спочатку було заплановано на п'ятницю, 4 жовтня, але його перенесли на наступний тиждень через обмеження у розкладі.

Європейські країни вважають, що ракетне випробування КНДР є порушенням резолюцій ООН, і наполягають на тому, щоб делегація США підтвердила рішення ради. Окрім того, три члени ради закликали до продовження міжнародних санкцій проти Північної Кореї, яка з 2017 року знаходиться під трьома санкціями ООН.

Нагадаємо, у серпні КНДР провела щонайменше 7 запусків ракет, через що у Південній Кореї скликали екстрене засідання Ради безпеки. 11 вересня повідомляли, що КНДР випробувала надгабаритну реактивну систему залпового вогню. Лідер КНДР Кім Чен Ин був на запуску і позитивно оцінив роботу військових.

Після цього, 2 жовтня КНДР здійснила ще один запуск неопізнаної ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram