ГоловнаСвіт

Липень став найспекотнішим місяцем в історії спостережень

Середня температура на планеті перевищила рекорд 2016 на 0,04 градуса.

Липень став найспекотнішим місяцем в історії спостережень
Фото: EPA/UPG

Середня температура на планеті в липні 2019 року побила попередній рекорд, встановлений в липні 2016 року. Так, цей липень став найспекотнішим місяцем в історії спостережень за погодою.

Про це в понеділок, 5 серпня, повідомила організація Copernicus, яка вивчає зміни клімату, передає DW.

Дослідники наголошують, що липень традиційно є найтеплішим місяцем в році. Але різниця в 0,04 градуса між липневою температурою в 2016 році і 2019-му є не значною, зазначають в Copernicus. Водночас температура в 2019 році на 0,56 градуса вища, ніж середня температура між 1981 і 2010 роком, а також на 1,2 градуса тепліша, ніж у доіндустріальні часи.

За даними організації, червень 2019 року також був найспекотнішим червнем в історії спостережень за погодою. У своїх дослідженнях Copernicus, яку фінансує ЄС, спирається на супутникові дані.

Нагадаємо, що в липні 2019 року від спеки найбільше постраждали західні країни ЄС, наприклад Німеччина, Франція, Бельгія, Нідерланди. У цих країнах були встановлені температурні рекорди. Вчені пов'язують спеку в Європі з глобальним потеплінням.

Водночас минулий липень в Києві став найхолоднішим з початку століття, хоча середня температура однаково перевищила кліматичну норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram