ГоловнаСвіт

Літаки Boeing серії МАХ злетять щонайшвидше 2020 року, - ЗМІ

Агентство з безпеки США поки що не дало дозволу на регулярні перевезення.

Літаки Boeing серії МАХ злетять щонайшвидше 2020 року, - ЗМІ
Фото: Wikipedia

Літаки Boeing 737 MAX, швидше за все, не зможуть відновити регулярні пасажирські перевезення цього року. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Літаки Boeing 737 MAX заледве чи відновлять пасажирські перевезення до 2020 року - знадобиться час, щоб усунути несправності в програмному забезпеченні управління польотом і виконати інші кроки", - сказано в повідомленні.

Незважаючи на те, що авіавиробник провів усі тести і подав документи у дозвільне відомство США, чітких термінів їх розгляду або схвалення немає.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року в Індонезії зазнав аварії літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air. На його борту перебували 189 осіб і жодна не вижила. 10 березня 2019 сталася друга аварія літака цієї ж моделі. Лише через шість хвилин після зльоту борт розбився дорогою зі столиці Ефіопії Аддіс-Абеби в Найробі. Усі 157 осіб загинули.

Одразу після цієї катастрофи багато країн зупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою ввело Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA) і державіації України.

5 квітня 2019 року в Boeing визнали, що літаки в Індонезії та Ефіопії розбилися через помилки в роботі програмного забезпечення.

У травні-червні в компанії Boeing заявили про оновлення програмного забезпечення і успішне його тестування. Очікувалося, що лайнери серії МАХ піднімуться в повітря вже в серпні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram