ГоловнаСвіт

Суд у Малайзії звільнив обвинувачену в убивстві брата Кім Чен Ина

Прокуратура не пояснила, чому зняла звинувачення з громадянки Індонезії Сіті Айсії.

Суд у Малайзії звільнив обвинувачену в убивстві брата Кім Чен Ина
Сити Айсия
Фото: gazeta.ru

Суд у Малайзії звільнив з-під варти одну з підозрюваних в отруєнні брата Кім Чен Ина в аеропорту Куала-Лумпура 2017 року.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Кім Чон Нама вбили 13 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура, де він чекав на виліт до Макао.

Відеозапис зафіксував момент убивства: на кадрах видно, як до чоловіка У світлому піджаку і джинсах підходять дві жінки і накидають йому щось на обличчя. Потім чоловік підходить до співробітників аеропорту, після чого йому стає погано.

Малайзійська поліція майже відразу затримала у справі про гучне отруєння громадянку В'єтнаму Доан Ті Хуонг і громадянку Індонезії Сіті Айсію. Саме останню звільнили з-під варти.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я Малайзії, причиною загибелі Кім Чон Нама став параліч, спричинений забороненою хімічною речовиною VX. За версією слідства, просочену речовиною хустку в аеропорту накинули на голову Кім Чон Наму. На думку південнокорейських спецслужб, вбивство було організовано північнокорейською розвідкою. На початку листопада повідомляли, що співробітник північнокорейського посольства в Малайзії і представник авіакомпанії КНДР Air Koryo зустрічалися з підозрюваними в убивстві брата лідера КНДР після інциденту.

Суд у цій справі розпочався 2 жовтня 2017 року в малайзійському Шах-Аламі. Обвинувачені дівчата своєї провини не визнають. За їхніми словами, вони думали, що беруть участь у телевізійному розіграші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram