ГоловнаСуспільствоПодії

Убивці професора ХФТІ та його сина отримали довічні тюремні терміни

Їхня спільниця отримала 10 років в'язниці.

Убивці професора ХФТІ та його сина отримали довічні тюремні терміни

Убивці професора Харківського фізико-технічного інституту та його сина отримали довічне позбавлення волі, а їхню спільницю за розбій і замах на крадіжку засудили до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Харківської області.

Відзначають, що ініціаторові злочину було 26 років, його спільникові 22, а їхній "навідниці" 56.

Як повідомляли, в 2016 році засуджені заради грошей жорстоко розправилися з 58-річним професором ХФТІ та його 35-річним сином. Готуючись до злочину, злочинці купили маски-балаклави, рукавички, вогнепальну і холодну зброю. У квартиру вони потрапили за допомогою спільниці, яка була доброю знайомою професора. В день трагедії вона зайшла до професора, нібито відсвяткувати свій день народження, дочекавшись слушної нагоди, впустила в будинок нападників.

Чоловіки увірвалися в приміщення і напали на вченого, вимагаючи сказати, де він зберігає гроші. На шум з кімнати вийшов син і почалася бійка, під час якої з одного з убивць зірвали маску. Злякавшись, що їх можуть упізнати, злодії задушили обох чоловіків. З квартири забрали гроші, ноутбук, телефон і навіть парфуми господаря.

За даними слідства, за кілька тижнів до цього засуджені вже намагалися потрапити в квартиру професора, скориставшись ключем, який жінка викрала з квартири загиблих. Однак ключ не підійшов, і тоді зловмисники розробили новий план дій.

Також встановлено, що у вересні 2016 року один із засуджених пограбував двох студентів. Серед викрадених речей був паспорт, в який зловмисник вклеїв своє фото, щоб використовувати документ для конспірації.

Ініціатора злочину визнали винним за статтями: умисне вбивство, розбій, замах на крадіжку, грабіж, виготовлення і збут підроблених грошей, незаконне поводження зі зброєю, незаконна переробка зброї і підробка документів. Його спільника судили за статтями: умисне вбивство, розбій і замах на крадіжку. Жінку засуджено за статтями "розбій" і "замах на крадіжку.

Нагадаємо, тіла Геннадія Загінайлова і його сина було виявлено 3 жовтня 2016 року в одній з квартир на вулиці Гацева в Харкові. У поліцію зателефонували, оскільки професор довгий час не виходив на роботу в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна. 27 жовтня харківські правоохоронці розкрили резонансне вбивство.

Геннадій Загинайлов займався фізикою плазми. Сферою його наукових інтересів були також теорія гіротронів і теорія метаматеріалів. У вузі професор вів курси фізики, механіки анізотропних диспергуючих середовищ, а також електромеханічних хвиль у плазмоподібних середовищах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram