ГоловнаСвіт

Путін поскаржився Макрону на вибори в Україні

Президент РФ заявив про "антиросійську кампанію київської влади".

Путін поскаржився Макрону на вибори в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном поскаржився, що напередодні виборів в Україні активізувалася антиросійська кампанія.

"Під час обміну думками щодо України Володимир Путін звернув увагу Еммануеля Макрона на антиросійську кампанію київської влади, яка активізувалася в контексті майбутніх, що пройдуть у березні, президентських виборів", - повідомляє прес-служба Кремля.

Путін заявив, що дії української сторони, включаючи рішення не допускати на вибори російських спостерігачів, а також відмовитися від організації виборчих дільниць у Росії, суперечать "загальноприйнятим демократичним нормам і принципам ОБСЄ".

Зазначається, що сторони акцентували налаштованість на спільну роботу, зокрема в рамках "нормандського формату". При цьому в Кремлі російську окупацію Донбасу назвали "внутрішньоукраїнських конфліктом".

Водночас у прес-службі французького президента подробиць обговорення українського питання не розкрили. Основною темою розмови була Сирія.

Нагадаємо, українське МЗС уже кілька разів заявляло, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ. 7 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект, який забороняє громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні.

Раніше ОБСЄ пропонувала включити до списку спостерігачів двох росіян (Єлизавета Борисова з РГІВП і Христина Богданова з "Інституту громадської електоральної дипломатії"). Однак, пізніше в організації заявили,що виключать росіян зі списку довгострокових спостерігачів.

При цьому Росія заявила, що все одно відрядить своїх спостерігачів на українські вибори безпосередньо в день голосування.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram