ГоловнаСвіт

У Москві затримали американського фінансиста

Він є засновником найстарішого російського інвестфонду.

У Москві затримали американського фінансиста
Майкла Калви подозревают в хищении средств на сумму $ 2,5 млрд
Фото: EPA\UPG

У Москві в п'ятницю, 15 лютого, затримали засновника інвестиційної компанії Baring Vostok, громадянина США Майкла Калві. Його підозрюють у розкраданні 2,5 млрд рублів банку "Восточный". Про це пише Интерфакс.

Калві доставили в Басманний суд, який продовжив термін затримання відомого фінансиста на три доби. Рішення про запобіжний захід очікується 16 лютого.

На сайті Мосміськсуду повідомляється, що стосовно Калві розслідується справа за частиною 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі). Крім нього затримано ще п'ятьох представників компанії: директора з інвестицій Івана Зюзіна, партнера по фінансовому сектору, громадянина Франції Філіпа Дельпаля, партнера компанії Вагана Абгаряна, голову ради директорів ПАТ "Норвик Банк" Олексія Кордічева і Максима Владімірова.

За даними "Интерфакса", під час попереднього слідства встановлено, що підозрювані скоїли розкрадання грошових коштів на суму понад 2,5 млрд рублів.

Майкл Калві народився в 1967 році в американському штаті Вісконсин, закінчив університет Оклахоми і Лондонську школу економіки. 27 років працює у фінансовому секторі. До 1994 року жив у Лондоні і Нью-Йорку, працював, зокрема, і в Європейському банку реконструкції та розвитку, де відповідав за інвестиції в енергетику Центральної та Східної Європи.

У 1994 році заснував компанію Baring Vostok Capital Partners, що спеціалізується на приватних інвестиціях в Росії та країнах СНД. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті компанії, за 25 років свого існування вона інвестувала 2,8 млрд.доларів у 80 проектів в Росії, Казахстані та Україні. Штаб-квартира Baring Vostok розташована в Москві.

Baring Vostok - один з найстаріших і найбільших гравців на російському ринку прямих інвестицій. Фонд входить до складу акціонерів таких компаній, як OZON, "Вкусвилл", Etalon Group, Gett, "ЕР-Телеком", "Новомет", банк "Восточный" та ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram