ГоловнаСвіт

Британського політика, який збирався відвідати Крим, виключили з партії

Британського політика, який збирався відвідати Крим, виключили з партії
Заместитель председателя Либертарианской партии Великобритании и депутат Европарламента Билл Этридж
Фото: twitter.com/forumyalta

Заступник голови Лібертаріанської партії Великобританії і депутат Європарламенту Білл Етрідж був змушений піти з партії після того, як стало відомо про його намір очолити делегацію британських політиків і підприємців в анексований Росією Крим.

Дії Етріджа завдають шкоди репутації партії, повідомив Російській службі Бі-бі-сі її голова Ендрю Уізерз.

"Ми направили пану Етріджу на підпис компромісну угоду, яка передбачає його відхід з партії 29 березня 2019 року. Він відмовився підписати угоду, але згодом відправив лист, в якому підтвердив, що піде з партії 29 березня", - підтвердив Бі-бі-сі Уізерз.

За словами голови Лібертаріанської партії, начальника секретаріату Етріджа Пола Бортвуда, що теж планував поїхати в Крим, також виключили з партії.

Минулого тижня один з організаторів Ялтинського міжнародного економічного форуму Андрій Назаров повідомив, що британські політики, експерти та підприємці планують відвідати анексований Росією Крим. Всього, як сказав Назаров, в делегацію увійдуть близько 15 чоловік, а очолить її Білл Етрідж.

Повний склад делегації, яка повинна була відправитися в Крим, не називався, але відомо, що до Етріджа і Бортвуда повинен був приєднатися Джим Бхутто - керівник компанії "Тікка кебаб", яка займається виготовленням страв індійської національної кухні. У розмові з Бі-бі-сі Бхутто підтверджував, що хотів би поїхати в Крим, але відзначав, що остаточне рішення про поїздку прийме пізніше.

Раніше в Росії анонсували приїзд французького політика Марін Ле Пена і президента Сирії Башара Асада в окупований Крим. Вони названі почесними гостями економічного форуму в Ялті, який відбудеться 17-20 квітня. Окупанти почали проводити форум замість українського YES.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram