ГоловнаСвіт

Президент Румунії закликав НАТО посилити присутність у Чорноморському регіоні

"Багато наших союзників не до кінця розуміли важливість Чорноморського регіону".

Президент Румунії закликав НАТО посилити присутність у Чорноморському регіоні
Клаус Йоханнис
Фото: aif.md

Президент Румунії, яка головує в Раді Європейського Союзу, Клаус Йоганніс вважає, що Чорноморський регіон потребує більшої присутності НАТО. Про це він заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, пише Интерфакс.

"ЄС реалізує свої рішення щодо санкцій і повинен робити це неухильно, а НАТО має посилювати свій потенціал стримування і оборони на східному фланзі... Чорноморський регіон, де ситуація в галузі безпеки особливо складна, потребує більшої присутності НАТО", - сказав Йоганніс.

Він зазначив, що Румунія активно підтримує заходи щодо зміцнення згуртованості східного флангу, зокрема між його північним і південним елементами.

"Багато наших союзників не до кінця розуміли важливість Чорноморського регіону. Зовсім недавно були події, які показали, що ситуація складна і в плані безпеки, економічного розвитку... Цей регіон не можна назвати стабільним, ситуація постійно змінюється", - додав президент Румунії.

Він уточнив, що Альянс вже розробив стратегію присутності в Чорноморському регіоні.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак заявив, що в 2019 році кораблі НАТО заходитимуть в українські порти майже щомісяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram