ГоловнаСвіт

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

Google "недостатньо чітко і зрозуміло" інформував користувачів про те, як будуть використовуватися їхні особисті дані.

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро
Google
Фото: Depositphotos/guynamedjames

Національна комісія з інформатики та прав людини Франції (CNIL) оштрафувала компанію Google за порушення європейських правил захисту персональних даних користувачів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як наголошено в повідомленні CNIL, Google "недостатньо чітко і зрозуміло" інформував своїх користувачів про те, як будуть використовуватися їхні особисті дані.

Покрокове вивчення угоди на використання операційної системи Android засвідчило, що доступ до необхідної інформації значно ускладнений.

Крім того, критики регулятора зазнала інформаційна політика Google щодо використання особистих даних для персоніфікованої реклами. У призначеній для користувача угоді галочка у віконці, що дозволяє використання даних, проставлена заздалегідь, хоча новий європейський регламент вимагає, щоб користувач проставляв її сам.

Представники компанії заявили, що Google вивчить рішення CNIL, після чого повідомить про свої подальші дії. Компанія має можливість оскаржити штраф у суді. Нагадаємо, в грудні Google оштрафували за непрозоре розміщення політичної реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram