ГоловнаСвіт

Статки 26 найбагатших людей у світі зрівнялися з доходами найбіднішої половини Землі

Кількість мільярдерів збільшується що дві доби.

Економічна нерівність у світі в 2018 році продовжила збільшуватися. У щорічній доповіді гуманітарної організації Oxfam ідеться, що доходи найбіднішої половини землі тепер дорівнюють статкам 26 найбагатших людей у світі.

Кількість багачів, статки яких дорівнюють доходам найбіднішої половини Землі, щорічно зменшується. Наприклад, у 2013 році було 85 осіб, у 2017-му - 43.

У 2018 році кількість мільярдерів збільшувалася зі швидкістю одна людина що дві доби. Зараз їх уже більш ніж 2200 осіб, причому дев'ять із десяти - це чоловіки.

Майже половина населення Землі - близько 3,4 млрд людей - живуть менш ніж на 5,5 долара на добу, тоді як мільярдери разом багатіють на 2,5 млрд дол. на добу. За рік їхній добробут зріс на 900 мільярдів доларів і досяг максимального значення в історії.

Як приклад економічної нерівності Oxfam наводить статки Джеффа Безоса, власника Amazon і найбагатшої людини в світі. Всього 1% від його 112-мільярдного капіталу дорівнює бюджету охорони здоров'я в Ефіопії, де проживає 105 млн осіб.

Нагадаємо, що найбагатшою людиною в Україні є власник групи System Capital Management Рінат Ахметов, його статки, за деякими оцінками, перевищують 12 млрд доларів. Загалом в Україні налічується сім мільярдерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram