ГоловнаСвіт

Фінальне голосування щодо "Брекзиту" призначили на 15 січня

Наслідки відмови від угоди будуть непередбачуваними.

Фінальне голосування щодо "Брекзиту" призначили на 15 січня
Фото: EPA/UPG

Вирішальне голосування в парламенті Великобританії щодо виходу країни зі складу Євросоюзу відбудеться 15 січня.

Про це пише BBC з посиланням на джерела в уряді.

Голосування мало відбутися ще 11 грудня, але прем'єр-міністр Тереза Мей відклала його на невизначений термін, розуміючи, що члени парламенту не підтримають угоду.

25 листопада країни ЄС ухвалили угоду з Британією про Brexit. Напередодні саміту прем'єр Великобританії написала лист до народу, в якому закликала підтримати Brexit.

Договір Мей став результатом 18 місяців переговорів з Брюсселем з приводу складних питань, таких як свобода пересування людей між Британією і континентом і нинішні кордони Британії.

Великобританія покине Євросоюз 29 березня незалежно від того, чи підтримають угоду про "Брекзит". У грудні Мей говорила, що відмова схвалення узгодженого з Брюсселем варіанта "Брекзиту" призведе до втрати стабільності в країні, а також спровокує загрозу дострокових виборів або повного скасування "Брекзиту".

Угода про вихід Великобританії зі складу ЄС - це документ на 585 сторінок, обов'язковий для виконання, він встановлює умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, він зобов'язує Лондон заплатити Брюсселю 39 млрд фунтів як раніше взяті зобов'язання перед європейським бюджетом, роз'яснює права громадян ЄС, які проживають у Великобританії, і британських громадян у країнах ЄС, передбачає механізм, згідно з яким кордон між Північною Ірландією і Ірландською Республікою залишиться повністю відкритим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram