ГоловнаСвіт

У Білому домі чекають продовження "шатдауна" на невизначений час

Заява Трампа про закриття кордону з Мексикою ускладнила процес переговорів.

У Білому домі чекають продовження "шатдауна" на невизначений час
Фото: EPA/UPG

У Білому домі чекають продовження "шатдауна" на невизначений час через заяви президента США Дональда Трампа про закриття стіни кордону з Мексикою. Про це йдеться в матеріалі USA Today.

"Переговори провалилися. Ми очікуємо, що це затягнеться на якийсь час", - сказав виконувач обов'язків голови апарату Білого дому Майк Малвані.

За його словами, тупикова ситуація в бюджетному питанні не вирішиться, поки не відкриється новий Конгрес і, ймовірно, доти, поки демократи не виберуть нового спікера на початку січня.

Часткове призупинення роботи уряду США триває другий тиждень, на цей час немає видимих перспектив для відновлення роботи сенаторів, пише видання.

Відзначається, що засідання Конгресу було відкладено до Нового року.

Заяву Трампа про закриття кордону з Мексикою Малвані розцінює, як "єдиний спосіб привернути увагу демократів".

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що не має наміру підписувати бюджет, якщо він не буде включати п'ять мільярдів доларів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою. У той же час демократи не готові підтримати документ з такими витратами.

"Шатдаун" в США триває з півночі 22 грудня. Призупинили роботу деякі федеральні відомства, в тому числі, Держдеп, міністерство внутрішньої безпеки, Мін'юст, NASA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram