ГоловнаСвіт

Перша група американських військових залишила базу в Сирії

Групу з 50 військовослужбовців евакуйовано в Ірак.

Перша група американських військових залишила базу в Сирії
Фото: americanspecialops.com

Перша група американських військових залишила Сирію відповідно до рішення президента США Дональда Трампа вивести армію з країни. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu з посиланням на свої джерела.

Перша група військових, яка базувалася поблизу іракського кордону в районі Маліка в провінції Хасеке, 29 грудня була евакуйована із Сирії до Іраку. 50 американських військових служили на базі площею 400 квадратних метрів.

Як зазначає Anadolu, ця база була одним з центрів, звідки американські військові постачали зброю курдам з партії PKK на півночі Сирії. У Туреччині ця партія вважається терористичною організацією.

Усього в Сирії розташовано 18 баз американських військових.

Як пише Reuters, командири США, які керують операцією виведення американських військ із Сирії, рекомендують залишити зброю американців курдським підрозділам. Ці рекомендації нині лише обговорюють у Пентагоні.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Дональд Трамп схвалив виведення всіх американських сил із Сирії. Глава Білого дому вважає, що бойовиків «Ісламської держави» вже переможено.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram