ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив закрити кордон з Мексикою у разі відмови у фінансуванні "стіни"

У США триває частковий урядовий шатдаун.

Трамп пригрозив закрити кордон з Мексикою у разі відмови у фінансуванні "стіни"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю закрити кордон США з Мексикою в разі, якщо законодавці відмовлять йому у фінансуванні будівництва стіни.

"Ми будемо змушені повністю закрити Південний кордон, якщо демократи-обструкціоністи не дадуть нам гроші на завершення будівництва Стіни і не змінять безглузді імміграційні закони, які обтяжують нашу країну", - написав Трамп у Твіттері.

Згідно з даними представника президента США на торговельних переговорах, через мексикансько-американський кордон щоденно перевозяться в обох напрямках товари на суму близько $1,68 млрд. Закриття кордону завдасть відчутної матеріальної шкоди обом країнам, зазначає Голос Америки.

Трамп у п'ятницю, 28 грудня, написав цілу серію твітів щодо закриття кордону. В одному з них він заявив, що, "є інформація, що в Гондурасі збирається новий караван... Ми припинимо надання всієї допомоги цим трьом країнам (Гондурас, Гватемала і Сальвадор) - вони експлуатують США роками!"

Зараз США реалізують низку гуманітарних програм у трьох центральноамериканських країнах, згаданих Трампом. Це програми в галузі цивільної безпеки, розвитку законодавства та постачання безкоштовних продуктів харчування.

Найбільше грошей було витрачено на розвиток сільськогосподарського сектору в Гватемалі. Там, за даними Агентства з міжнародного розвитку, найбільше занепокоєння викликає продовольча безпека.

Нагадаємо, у вівторок уряд США частково припинив роботу після вимоги президента включити в бюджет на наступний рік фінансування заходів безпеки на кордоні.

У листопаді Трамп вже погрожував Мексиці розмістити війська на кордоні через наплив мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram