ГоловнаСвіт

Майже половина американців вважають Трампа винним у зупинці роботи уряду США

З вівторка державні органи частково припинили роботу через суперечки про бюджет на будівництво стіни з Мексикою.

Майже половина американців вважають Трампа винним у зупинці роботи уряду США
Капитолий США
Фото: wikipedia.org

Майже половина американців вважають, що в частковому припиненні роботи уряду США винен особисто президент країни Дональд Трамп. Такої думки дотримуються 47% американців, повідомляє Reuters.

Ще 33% громадян США звинувачують демократів у Конгресі, і лише 7% респондентів вважають винними в припиненні роботи уряду конгресменів-республіканців.

Як показують результати дослідження, 35% американців підтримують включення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою в бюджет і 25% підтримують припинення роботи уряду президентом США.

Раніше резидент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що федеральні органи в країні не працюватимуть до ти, поки не буде вирішено питання про виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Пізніше стало відомо, що так званий "шатдаун" триватиме, ймовірно, до 2 січня 2019 року, оскільки обидві палати Конгресу не ухвалили бюджет.

Напередодні уряд США пропрацював 3 хвилини, протягом яких "не зробив жодних спроб" для вирішення питання. Пізніше державні органи почали повідомляти громадськості про перебої в обслуговуванні.

Нагадаємо, Трамп заявив, що платники податків надали йому 5 млрд доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою, проте бюджет проекту оцінюють в 23 млрд. У заяві Білого дому прес-секретар Сара Сандерс заявила, що президент "чітко дав зрозуміти, що будь-який законопроект про фінансування уряду повинен адекватно фінансувати безпеку кордонів", водночас в заяві не була згадана власне стіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram