ГоловнаСвіт

ОАЕ відновили роботу посольства в Сирії після семирічної перерви

Арабські країни почали відновлювати відносини з Асадом.

ОАЕ відновили роботу посольства в Сирії після семирічної перерви
Фото: EPA/UPG

Об'єднані Арабські Емірати відновили роботу свого посольства в Дамаску, яке закрили 2011 року, і призначили тимчасового повіреного.

Як повідомляє Reuters, своє рішення країна, яка раніше підтримувала опозиційні до режиму Башара Асада сили, пояснила необхідністю поліпшити відносини і обмежити ризики регіонального втручання в арабські і сирійські справи. Агентство вказує, що йдеться про неарабський Іран, підтримка якого мала вирішальне значення у військових операціях Асада.

Посольство ОАЕ в Сирії припинило свою діяльність 2011 року через конфлікт у цій країні. Того ж року Ліга арабських держав призупинила участь Сирії в діяльності організації, вважаючи неприйнятним застосування насильства проти демонстрантів з боку уряду.

Відновлення роботи посольства ОАЕ вписується в загальну тенденцію відновлення відносин арабських країн з Сирією. Раніше в грудні президент Судану Омар аль-Башир відвідав Дамаск. У жовтні Йорданія відновила роботу пунктів пропуску на кордоні із Сирією. Кілька днів тому після восьмирічної перерви поновилися польоти з Дамаска в Туніс.

Війна в Сирії триває вже майже вісім років. Донині Асаду за підтримки Росії, Ірану і "Хезболли" вдалося відновити контроль над більшістю території Сирії. Цього року асадівські сили розгромили останній великий повстанський анклав під Дамаском і повернули під контроль південний захід країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram